Safe & Sound Recordings 2016

anbefalt av Andreas, 08.05.2o16

Tor har blitt stor, og har 9000 Byens™ beste musikkhoder rundt sitt bord.

Slapp av, jeg skal ikke skrive limerick. Jeg HATER limericks. Men dette, The Late Great – det har jeg venta på i omentrent 13 år. For 13 år siden fantes det et band som het Vishnu, og de øvde rett ved en av de mest trafikkerte veiene i Norge på den tiden, Stakkevollveien. Jeg bodde direkte på andre siden av veien.

Og Vishnu kunne øve, og de øvde…og øvde. Selv gjennom en av Norges mest trafikkerte veistrekk var det ikke problem å høre verken den sinnsykt kjappe utviklinga eller potensialet det bandet hadde (selv om jeg lenge lurte på om de bare hadde 1 låt på reperatoaret).

 

Foto: Tor Farstad (©iTromso.no)
Foto: Tor Farstad/iTromso.no©

Jeg husker at jeg tenkte, en eller annen gang i 2003, at Thomassen hadde svinbra potensiale som vokalist – men det faktum at det mangla noen meter før han var der, var nesten bare ergerlig. Og for å gjøre en lang historie kort: Nå er han der! Akkurat der han skal være.

Jeg skal ikke analysere det for mye, det blir bare merkelig, spesielt siden jeg er en smule partisk. Then again – who cares? Jeg skriver dette fordi jeg digger det og vil dele min utilslørte entusiasme. Hvis ikke den hadde vært der, hadde jeg latt vær – og det er da noe.

Det høres ut som Tor har fått en stor trygghet i ryggen, kanskje særlig angående hvem han selv er som artist, og ikke minst hvem han vil være. Hvis man snur litt på det, er det jo nesten en selvfølge. Jeg mener; hvem ved sine fulle fem har skjønt alt når de er 17-18? Joda, alle TROR de har det – men de fleste har fortsatt en eller annen spinnvill vei, gjennom busker og kratt, huler og ugler og mose – som de må gjennom først, før du hører at… «Oi, han vet faen meg hva han prater om».

 

Du kan ikke fake erfaring.

 

Alle sammenligninger til side: De to låtene som finnes utgitt digitalt (sjekk Spotify-lenken under) er bra låter, det er finurlig og overbevisende gjennomført (nevnte jeg at det kommer straight outta Tromsø?). Jeg vet enda ikke så mye om hvem som spiller og hvem som gjør hva, noe som alltid interesser meg  grenseløst mer enn de fleste andre. Men det gjør heller ingen ting, sånn akkurat her og nå.

Til sist og slettes ikke minst, har disse låtene noe som det meste jeg hører på radio om dagen ikke har – nemlig en ærlig råskap og sjel! Gjett om. Hvis du er i tvil, trykk på play og hør, minst tre ganger. Dette er panser på mange nivåer, znær!